Wandafwerking

HET WIE WAT WAAR EN HOE OVER WANDAFWERKING

Wandafwerkingen zijn er in vele soorten en maten. Om je een beetje een beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is zie je hieronder diverse voorbeelden. Op de pagina portfolio zie je nog meer van wat Meer dan Muren allemaal al gemaakt heeft.

Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer mogelijk, maar als we dat hier allemaal zouden laten zien wordt het wel een hele lange pagina met foto’s en dan wordt kiezen er niet makkelijker op.

Plaatjes zeggen veel maar niet alles, daarom vindt je onder aan deze pagina de 10 meest gestelde vragen en antwoorden over wandafwerking. Zoals welke mogelijkheden zijn er voor wandafwerking badkamer of wandafwerking keuken.

Hopelijk geeft dit alles je een goed beeld van wat Meer dan Muren voor jou kan betekenen en vul je vandaag nog het contactformulier in voor het maken van een afspraak.

 

DE 10 MEEST GESTELDE VRAGEN OVER WANDAFWERKING

 

1. Welke wandafwerking mogelijkheden zijn er?

– Naast traditioneel een kleur aanbrengen op de wand is het ook mogelijk om voor een exclusieve en decoratieve wandafwerking te kiezen. Zie de voorbeelden hierboven en ons portfolio voor de reeds uitgevoerde werken. Maar natuurlijk gaan we graag met u in gesprek om een gepersonaliseerde wand voor u te maken.

2. Wandafwerking materialen, welke soorten zijn er/gebruikt Meer dan Muren?

– Er zijn vele materialen voor wandafwerking zoals mortels voor betonlook, metallic verven, roest- en koperverven, sierlijsten, leer, behang, fotobehang en zelfs behang speciaal voor de badkamer. Meer dan Muren heeft ervaring met al deze materialen en werkt alleen met professionele producten.

3. Wat kost een wandafwerking?

– De prijs van een wandafwerking is afhankelijk van het type wandafwerking dat wordt gekozen en de hoeveelheid m². Alles wordt op maat gemaakt, zo ook de prijs opgaaf. Vraag nu een richtprijs/offerte aan via het contactformulier.

4. Welke mogelijkheden zijn er voor wandafwerking binnen?

– Alle op de website van Meer dan Muren genoemde afwerkingen zijn geschikt voor binnen. Voor de wandafwerking keuken en badkamer zijn wel wat uitzonderingen.

5. Welke mogelijkheden zijn er voor wandafwerking badkamer?

– In een badkamer, zeker de douchecabine, hebben we te maken met veel vocht. Hierbij is het belangrijk dat er een cementpleister als basis wordt gebruikt. Daaroverheen zijn mogelijkheden met bijvoorbeeld betonlook / betonciré of behang die speciaal geschikt is voor de badkamer. Het is dus zeker mogelijk om een wandafwerking in de badkamer te maken zonder tegels! En als je wil behandelen we het plafond en/of de vloer mee.

6. Welke mogelijkheden zijn er voor wandafwerking keuken?

– Als de wand achter de wasbak moet worden afgewerkt dient er rekening te worden gehouden met spattend water. Bij het fornuis hebben we te maken met warmte en vetspetters. Er zijn een beperkt aantal producten die de hitte van het fornuis aankunnen, bijvoorbeeld een speciale betonlook. Maar veel wandafwerkingen zijn wel geschikt voor achter een wasbak, bijvoorbeeld door het afwerken met een speciale transparante coating.

7. Kan een speciale wandafwerking buiten worden toegepast?

– Op een buitengevel die vol in het weer staat zijn er beperkingen, mogelijkheden hiervoor zijn betonlooks en metallic verven. Houdt er hierbij wel rekening mee of deze afwerking/kleur mag van de welstandscommissie! Veel mensen hebben tegenwoordig een overkapping in de tuin of achter het huis, de wanden daaronder staan meestal niet in het weer en hebben daardoor weer veel meer mogelijkheden qua wandafwerking.

8. Wandafwerking bij nieuwbouw, kun je daar alles op toepassen?

– In principe zijn alle eerder genoemde opties mogelijk, als de wanden behangklaar zijn opgeleverd.

9. Welke mogelijkheden zijn er voor wandafwerking kantoor?

– Kantoren en entreehallen in bedrijfspanden zijn qua situatie vergelijkbaar met de mogelijkheden voor woningen. Zie hierboven de voorbeeldfoto’s en ons portfolio.

10. Zit je vraag er niet bij?

– Stel je vraag via het contactformulier en ik neem doorgaans binnen 24 uur contact met je op.